dimarts, 22 de febrer del 2011

Testimoni de càrrec (Witness for the Prosecution)


Data d'emissió: 05.02.2011
Canal: La Sexta 3

Magnífica pel·lícula per començar aquesta sèrie, d'un dels millors directors, en la meva modesta opinió, de la història del cinema, ni més ni menys que el genial Billy Wilder, en l'adaptació d'un relat breu de la no menys genial escriptora de novela policiaca Agatha Christie, que tot i aparèixer l'any 1925 sota el nom inicial de "Traitor Hands", el 1933 ja es va publicar dins un recull de dotze relats breus de l'autora (The Hound of Death) amb el mateix nom que la versió original del film, Witness for the Prosecution (o, en la seva traducció castellana, Testigo de cargo).

  

Anglaterra, 1952. El prestigiós advocat Sir Wilfred Roberts (Charles Laughton) ha d’abandonar l’alcohol, el tabac i els assumptes criminals massa excitants, quan es presenta en el seu despatx un home anomenat Leonard Vole (Tyron Power), home molt afable acusat d’assassinar a una adinerada vídua, la senyora French, amb qui mantenia una relació de caràcter amistós. Les proves apunten clarament que Leonard va acabar amb la vida de la millonària per poder apoderar-se de la seva herència. Malgrat tot, l’advocat Roberts creu en la seva innocència i, després de rebutjar el cas, acabarà acceptant i defensarà els seus interessos, obviant les recomanacions mèdiques que se li adrecin, assumint la defensa judicial d’en Vole. La única persona de la que disposa Vole per a testimoniar la seva coartada és la seva esposa Christine (Marlene Dietrich), una dona distant però extraordinària, i artífex del canvi d’opinió del jurista. Tot es complica, però, davant la negativa d’aquesta de testificar a favor del seu marit.
Tot i que va estar nominada als Òscars com a millor pel·lícula, millor director, millor actor principal (Charles Laughton), millor actriu de repartiment (Elsa Lanchester, esposa a la vida real de l’anterior), millor so i al millor muntatge (sis nominacions en total), no es va poder endur cap dels premis, en una nit monopolitzada per “El pont del riu Kwai”, de David Lean.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada